wtorek, 8 września 2009

Gulasz z piersi indyczej

Gulasz ten przygotowałam będąc z wizytą u moich rodziców. Kilka składników, szybki czas przygotowania, mało kłopotliwa potrawa a bardzo smaczna. Planowałam, że zjemy go w towarzystwie bułek na parze, ale niestety nie mogłam ich nigdzie dostać, a za późno było abym sama takie nastawiała. Gulasz zjedliśmy w końcu z ziemniaczkami.



Składniki
  • duża pierś indycza
  • kilka małych marchewek, pokrojonych w kosteczkę
  • mix kolorowych papryk, pokrojonych w kosteczkę
  • kilkanaście pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • torebka Fixu Knorra "Gulasz"
  • ulubione przyprawy: do smaku, u mnie na pikantnie:)
  • olej do podsmażenia mięsa
Sposób przygotowania

Pierś indyczą kroimy w wąskie paseczki lub kostkę. Podsmażamy na gorącym oleju, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą. Dodajemy pokrojone warzywa oraz pieczarki. Gotujemy aż warzywka zmiękną, dodajemy fix. Całość mieszamy od czasu do czasu i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką mąki rozprowadzoną w wodzie.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

Brak komentarzy: