Gulasz ten przygotowałam będąc z wizytą u moich rodziców. Kilka składników, szybki czas przygotowania, mało kłopotliwa potrawa a bardzo smaczna. Planowałam, że zjemy go w towarzystwie bułek na parze, ale niestety nie mogłam ich nigdzie dostać, a za późno było abym sama takie nastawiała. Gulasz zjedliśmy w końcu z ziemniaczkami.
Składniki
- duża pierś indycza
- kilka małych marchewek, pokrojonych w kosteczkę
- mix kolorowych papryk, pokrojonych w kosteczkę
- kilkanaście pieczarek, pokrojonych w plasterki
- torebka Fixu Knorra "Gulasz"
- ulubione przyprawy: do smaku, u mnie na pikantnie:)
- olej do podsmażenia mięsa
Pierś indyczą kroimy w wąskie paseczki lub kostkę. Podsmażamy na gorącym oleju, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą. Dodajemy pokrojone warzywa oraz pieczarki. Gotujemy aż warzywka zmiękną, dodajemy fix. Całość mieszamy od czasu do czasu i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby zagęszczamy łyżką mąki rozprowadzoną w wodzie.
Kliknij na obrazku aby powiększyć
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz