Łatwa i prosta o niedużej liczbie składników, a zarazem sycąca i zdrowa. Dodatkowo jej zrobienie nie zajmuje wiele czasu. Smaczny sposób na podanie tuńczyka.
Składniki
- woreczek ugotowanego wcześniej ryżu brązowego (z dodatkiem soli)
- 5 plastrów ananasa w syropie (200g)
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (200g)
- puszka tuńczyka w wodzie (140g) (może być rozdrobniony, u mnie w kawałkach)
- 100 ml Miracel Whip (zamiennik majonezu; można użyć oczywiście tradycyjnego majonezu lub mieszanki majonezu i jogurtu naturalnego)
- przyprawy: sól, pieprz, koperek
Pokrojone ananasy, kawałki tuńczyka, odsączoną kukurydzę łączymy z ryżem. Dodajemy "majonez", lekko mieszamy. Całość doprawiamy.
Kaloryczność oraz wartości odżywcze
Cała sałatka przygotowana według powyższego przepisu to 960 kcal, a w tym 50g białka, 11g tłuszczu oraz 161g węglowodanów.
Kliknij na obrazku aby powiększyć
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz