wtorek, 23 czerwca 2009

Paprykowe leczo

Dziś miałam ochotę na leczo...czyli proste, szybkie i smaczne danie. Uwielbiam podawane na gorąco, ale i nie oprę się kilku łyżkom prosto z garnka:)

Składniki
  • 4 dorodne czerwone papryki
  • 2 duże cebule
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 4 drobiowe kiełbaski, 3 zwyczajne
  • sok pomidorowy
  • olej do smażenia
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, jarzynka, słodka papryka

Sposób przygotowania

Papryki kroimy w cienkie paseczki, cebule w piórka, pomidorki w ćwiartki. Na rozgrzanym oleju podduszamy cebulkę, aż zmięknie. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone pomidorki i stawiamy na średnim ogniu, aby się dusiło. Na tej samej patelni dusimy paprykę, potem podsmażamy kiełbaski. Wszystko dodajemy do cebulki z pomidorami. Dolewamy sok pomidorowy i doprawiamy wedle uznania. Na końcu można dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

Brak komentarzy: