Pomysł na smaczny obiad...kiedy nie mamy czasu stać przy garach:) Kilka składników, krótka obróbka i gotowe...do potrawy pasuje i ryż i makaron. A ja zjadłam solo.
Składniki:
- ok. 450 g piersi kurczaka
- 500 g mrożonych warzyw (mieszanka wokowa - np. szparagówka, szpinak, marchewka, rzepa, papryka, pędy bambusa, kiełki, grzybki mung, pieczarki)
- oliwa
- 3 spore łyżeczki zielonej pasty curry
- 200 ml mleczka kokosowego (u mnie light)
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy
- sos sojowy do zaostrzenia smaku
- sos Worcestershire do zaostrzenia smaku
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso pokrojone w mniejsze kawałeczki, solimy i pieprzymy, dodajemy pastę curry oraz mleczko. Dorzucamy warzywa i podduszamy, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz