Dziś miałam ochotę na leczo...czyli proste, szybkie i smaczne danie. Uwielbiam podawane na gorąco, ale i nie oprę się kilku łyżkom prosto z garnka:)
- 4 dorodne czerwone papryki
- 2 duże cebule
- kilka pomidorków koktajlowych
- 4 drobiowe kiełbaski, 3 zwyczajne
- sok pomidorowy
- olej do smażenia
- kilka gałązek natki pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, jarzynka, słodka papryka
Sposób przygotowania
Papryki kroimy w cienkie paseczki, cebule w piórka, pomidorki w ćwiartki. Na rozgrzanym oleju podduszamy cebulkę, aż zmięknie. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone pomidorki i stawiamy na średnim ogniu, aby się dusiło. Na tej samej patelni dusimy paprykę, potem podsmażamy kiełbaski. Wszystko dodajemy do cebulki z pomidorami. Dolewamy sok pomidorowy i doprawiamy wedle uznania. Na końcu można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz