Receptura:
krok pierwszy - sprawdzamy co mamy w lodówce - znaleziono szeroki bukiet warzyw
krok drugi - czyścimy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki
krok trzeci - doprawiamy
krok czwarty - wrzucamy całość do glinianego garnka
krok piąty - przykrywamy całość pokrywą i pieczemy
krok szósty - dodajemy tarty parmezan, podpiekamy
krok siódmy - podajemy na stół
krok ósmy - czekamy aż z ust Ukochanego padnie "mmm pycha"
i gotowe:)
krok pierwszy - sprawdzamy co mamy w lodówce - znaleziono szeroki bukiet warzyw
krok drugi - czyścimy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki
krok trzeci - doprawiamy
krok czwarty - wrzucamy całość do glinianego garnka
krok piąty - przykrywamy całość pokrywą i pieczemy
krok szósty - dodajemy tarty parmezan, podpiekamy
krok siódmy - podajemy na stół
krok ósmy - czekamy aż z ust Ukochanego padnie "mmm pycha"
i gotowe:)
W naszym garnku zagościły:
- mały kalafior
- zielone szparagi
- 2 pomidory
- papryka czerwona
- kalarepa
- pieczarki
- cukinia
- mały bakłażan
- czerwona cebula
- biała część pora
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, jarzynka, przyprawa gyros, czerwona papryka
- do posypania: tarty parmezan
3 komentarze:
Uwielbiam takie warzywa. Ogólnie pieczone warzywa. Dorzuciłabym tam parę ziemniaczków i idealny obiad gotowy :)
Mniam :). Szybko, pysznie, roboty praktycznie zero, a smaku maksimum :).
po takim daniu nikt nie może powiedzieć, że dania z warzyw są mdłe i bez smaku !
Prześlij komentarz