sobota, 2 maja 2009

Garnek pieczonych warzyw

Receptura:
krok pierwszy - sprawdzamy co mamy w lodówce - znaleziono szeroki bukiet warzyw
krok drugi - czyścimy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki
krok trzeci - doprawiamy
krok czwarty - wrzucamy całość do glinianego garnka
krok piąty - przykrywamy całość pokrywą i pieczemy
krok szósty - dodajemy tarty parmezan, podpiekamy
krok siódmy - podajemy na stół
krok ósmy - czekamy aż z ust Ukochanego padnie "mmm pycha"
i gotowe:)


W naszym garnku zagościły:
  • mały kalafior
  • zielone szparagi
  • 2 pomidory
  • papryka czerwona
  • kalarepa
  • pieczarki
  • cukinia
  • mały bakłażan
  • czerwona cebula
  • biała część pora
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, jarzynka, przyprawa gyros, czerwona papryka
  • do posypania: tarty parmezan
Kliknij na obrazku aby powiększyć

Smacznego!

3 komentarze:

kasiaaaa24 pisze...

Uwielbiam takie warzywa. Ogólnie pieczone warzywa. Dorzuciłabym tam parę ziemniaczków i idealny obiad gotowy :)

olalala pisze...

Mniam :). Szybko, pysznie, roboty praktycznie zero, a smaku maksimum :).

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

po takim daniu nikt nie może powiedzieć, że dania z warzyw są mdłe i bez smaku !