wtorek, 5 maja 2009

Placek ryżowo-soczewicowy

Miały być kotleciki, ale z braku czasu wyszedł placek. Potrawa typu "dodaj i wymieszaj". Ja dodatkowo posypałam całość żółtym serkiem i zapiekłam. I smaczne to coś wyszło:) A do tego zjedliśmy pieczone warzywka.


Składniki
  • 100g ugotowanego brązowego ryżu
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 2 jajka
  • przyprawy: wedle uznania
  • żółty ser do posypania
Sposób przygotowania

Ryż łączymy z ugotowaną z dodatkiem przypraw soczewicą. Całość mieszamy dodając jajka oraz przyprawy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy w temperaturze 200 st. C przez ok. 20 minut.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

1 komentarz:

kasiaaaa24 pisze...

Bardzo fajne, wegetariańskie danie :) Bardzo lubię soczewicę i z pewnością taka zapiekanka by mi smakowała :) Pozdrawiam :)