Składniki na ok. 18 ciasteczek
- 2/3 szkl. zmielonych migdałów, (nie trzeba mielić jak na mąką, mogą być trochę większe kawałki, najlepiej użyć w tym celu food processora)
- 1 i 1/4 szkl. wiórków kokosowych
- 1/2 szkl. (lub mniej) fruktozy/cukru
- szczypta soli
- 1/4 szkl. niskotłuszczowego jogurtu greckiego
- 2 białka
- 2 łyżeczki wanilii lub kilka kropli aromatu
Rozgrzać piekarnik do 180 st. Wszystkie składniki połączyć i łyżką wykładać na blachę wyłożoną pergaminem. Formować ciasteczka, masę lekko spłaszczać. Piec ok. 25 minut. I tyle. I jakie to proste:)
4 komentarze:
smaka mi zrobiłaś:)
Zrobiłam niedawno kokosanki po raz pierwszy i od razu się rozkochałam :) Pyszne!
Jedne z moich ulubionych ciastek, a nigdy ich nie robiłam sama. Świetnie wyglądają :)
Kocham kokos więc kocha te ciasteczka :)
Prześlij komentarz