wtorek, 4 sierpnia 2009

Talarki z cukinii w panierce

W Polsce zawsze robię tą potrawę z dorodnych cukinii, tutaj u nas w Danii trudno o takie zatem zadowalam się małymi sztukami. Z małych czy z dużych - zawsze smakują wyśmienicie.



Składniki
  • cukinie pocięte w talarki
  • sól lub vegeta
  • pieprz ziołowy
Panierka
  • jajka
  • mąka
  • bułka tarta
Dodatkowo olej do smażenia

Sposób przygotowania

Duże cukinie zwykle pozbawiam skórki, mniejsze jedynie dokładnie myję, kroję na talarki, przyprawiam przyprawami z dwóch stron i najlepiej od razu (aby nie podchodziły wodą) obtaczam w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor. Doskonałe na ciepło jak i na zimno.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

Brak komentarzy: