Dostałam od szwagierki woreczek bobu, z którym nie miałam pojęcia co można zrobić, bo jakoś w moim domu rodzinnym nie jadało się go, a przynajmniej ja tego nie pamiętam. W lodówce miałam jeszcze kilka pieczarek i kawałek boczku i właśnie z tych składników postanowiłam coś upichcić. W ten sposób powstała owa przystawka, która jednak jest dość sycąca i może śmiało zastąpić konkretny lunch.
Składniki
- bób
- kilka pieczarek pokrojonych w plasterki
- kawałek wędzonego boczku pokrojony w paseczki
- przyprawy: sól, pieprz, jarzynka, mieszanka ziół
Bób gotujemy do miękkości z dodatkiem jarzynki. Obieramy ze skórki. Pokrojone pieczarki i boczek rumienimy na patelni, pod koniec dorzucamy przygotowany bób. Całość doprawiamy... i gotowe.
Kliknij na obrazku aby powiększyć
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz