To mój sposób na selera. Kto jeszcze nie spróbował tego warzywa w takiej postaci niech się nie waha i następnym razem na zakupach dorzuci do swego koszyka kilka bulw.
Składniki
Składniki
- 2 duże bulwy selera korzeniowego
- oliwa z oliwek
- przyprawy: pieprz ziołowy, słodka papryka, mieszanka przypraw jak do kurczaka
- po upieczeniu sól
Sposób przygotowania
Selery umyłam i obrałam, pocięłam w plastry a następnie grubsze słupki. Rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Takie skropiłam oliwą i obsypałam przyprawami. Piekłam ok. 30 minut w 180 st. Co pewien czas przemieszałam frytki, aby się przypiekły równomiernie. Upieczone doprawiłam solą.
5 komentarzy:
Nie wpadłabym na to:) Ciekawe, jak smakują:)
przekonasz się jak sama je przygotujesz...polecam
jadłam będąc na MM. smaczne były, takie lekko słoskie
Bardzo lubię seler, w takim wydaniu jeszcze go nie jadłam!
Uwielbiam seler w takiej postaci :)
Prześlij komentarz